Artikelen

Incassokosten berekenen?

De wet incassokosten is in werking getreden per 1 juli 2012. Deze wet is bindend voor zover u deze laat gelden richting consumenten en hier mag dan ook niet ten nadele van de debiteur van afgeweken worden. Deze wet maakt het mogelijk om zelf (dus voordat u een incassobureau inschakelt) een vergoeding voor de schade te vorderen die u lijdt doordat uw debiteur niet tijdig betaalt.

  Lees verder

Nieuwe incassowet (Besluit Vergoeding voor Buitengerechtelijke Incassokosten)

Per 1 juli 2012 is de nieuwe incassowet (Besluit Vergoeding voor Buitengerechtelijke Incassokosten) in werking getreden. Deze wet is er om debiteuren te beschermen tegen onredelijk hoge incassokosten en om duidelijkheid te verschaffen over de voorwaarden voor en de hoogte van de verschuldigde incassokosten.

  Lees verder

No cure no pay incasso: de valkuilen

De Nederlandse Incasso Cooperatie is de enige incasso-organisatie die voorziet in een echte no cure no pay incasso service. Buiten de no cure no pay incasso service van de NIC, is er niet één incassocontract of incassoabonnement van andere incassobureaus dat ook de proces- en deurwaarderskosten onder de service laat vallen.

  Lees verder

Advocaatkosten of deurwaarderskosten

Met de verschuiving van de bevoegdheidsgrens van 5.000,00 naar 25.000,00 heeft de wetgever beoogt de weg naar de rechter toegankelijker (lees ook: goedkoper) te maken. Deze bevoegdheidsgrens heeft betrekking op de verplichting om een advocaat in te schakelen. Voorheen was het dus al bij vorderingen vanaf 5000,00 verplicht om advocaatkosten te maken; tegenwoordig hoef je die advocaatkosten dus pas vanaf 25.000,00 te maken. Voor arbeidszaken en huurzaken geldt deze bevoegdheidsgrens overigens niet en is het maken van advocaatkosten dus niet voorgeschreven.

  Lees verder

Wet buitengerechtelijke incassokosten in zicht

Wat verandert er? Er komt een nieuwe wettelijke regeling voor buitengerechtelijke incassokosten. Incassokosten zijn de kosten die u als schuldeiser maakt om een geldvordering te innen, indien uw schuldenaar deze niet uit zichzelf betaalt. De vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten wordt berekend als percentage van het bedrag dat uw schuldenaar aan u als schuldeiser verschuldigd is. Hierbij zal naar verwachting een minimumbedrag van € 40,00 gelden, en de staffel Rapport Voorwerk II als maatstaf gelden voor de nog nader vast te stellen tarieven.
Lees verder

Wij bellen u graag terug

Bel direct tel. 010 - 820 00 73. Of laat ons u eenvoudig terugbellen op een gelegen moment.

  Bel me later terug

Meer informatie

Vraag vrijblijvend onze brochure aan of stel ons meteen uw (incasso) vragen.

  Neem contact met ons op